SANAA - In Jemen waren donderdag de stijgende benzineprijzen opnieuw aanleiding voor bloedige onlusten. Bij botsingen in zes steden tussen gewapende betogers en ordetroepen zijn in totaal zeker twaalf doden gevallen en raakten zeker vijftig mensen gewond, aldus ooggetuigen.

De relschoppers zijn woedend over de torenhoge benzineprijzen in het Arabische land. In de hoofdstad Sanaa kwamen zeker drie mensen om, onder wie een politieman. De demonstranten in Sanaa probeerden verschillende overheidsgebouwen te bestormen en een bankgebouw.

In de stad al-Dali kwamen zeker vier betogers om en raakten zeker tien gewond. In de stad al-Hadida werden zeker drie betogers gedood. In de stad Loder vernielden betogers auto's en winkels. Het is al de tweede dag van ongeregeldheden. Woensdag kwamen bij onlusten in vier steden zeker dertien mensen om.

Benzine is in Jemen in korte tijd bijna twee keer zo duur geworden door de verlaging van subsidies. Hierdoor steeg de benzineprijs van 32 naar 60 dollarcent. Diesel ging van 16 naar 42 dollarcent. Ruim 42 procent van de 19 miljoen Jemenieten leeft onder de armoedegrens.