AMSTERDAM - Griezelattractie de Amsterdam Dungeon is op zoek naar lelijke mensen. Wie denkt in aanmerking te komen voor de bijzondere titel: 'De grootste lelijkerd van Nederland' kan zich in de strijd werpen voor een verkiezing die de binnenkort te openen publiekstrekker heeft uitgeroepen.

De winnaar wordt vereeuwigd in het griezeltheater met een gipsafgietsel van zijn gezicht, maakte de Dungeon donderdag bekend. Lelijkerds of mensen die een heel eng gezicht kunnen trekken, mogen zich aanmelden op Fok.

De nieuwe attractie, die eind september de deuren opent, zoekt ook nog acteurs die mensen de stuipen op het lijf jagen, aldus een woordvoerster. De audities hiervoor vinden binnenkort plaats.

York, Edinburgh, Hamburg en Londen gingen Amsterdam al voor met een vestiging van het spookhuis. Bezoekers worden in de voormalige Nieuwezijds Kapel aan het Rokin op luchtige wijze geleid door de gruwelen van de Amsterdamse geschiedenis. Zo komen ze in aanraking met de pest, het veroordelen van heksen en de duistere kant achter de VOC-vloot.