PASADENA - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verwacht dat de asteroïde 2002 NT7 geen gevaar voor de aarde zal opleveren. De klomp steen met een diameter van ruim twee kilometer voert weliswaar NASA's ranglijst van 37 gevaarlijke asteroïden aan, maar de aardbewoners hoeven zich geen zorgen te maken: hoogstwaarschijnlijk raakt het gevaarte de aarde niet.
2002 NT7

Dat schrijft de NASA op haar website. Van de asteroïde zijn sinds de ontdekking op 9 juli nog te weinig waarnemingen gedaan om de baan exact te kunnen beschrijven. Daarom is de waarschijnlijkheid van een botsing met de aarde klein. De risicolijst die 2002 NT7 aanvoert, bevat 37 asteroïdes die in de buurt van de aarde komen.

De ruimtevaartorganisatie verwacht dat als de baan van 2002 NT7 nauwkeurig wordt beschreven, een inslag op de aarde er niet in zal blijken te zitten. "Verreweg het meest waarschijnlijke scenario is dat nieuwe gegegens de mogelijkheid van een botsing met de aarde zullen uitsluiten", schrijft NASA op de website.

Astronomen spraken eerder deze week over een mogelijk inslag op februari 2019. De steenklomp is groot genoeg om een heel werelddeel te verwoesten. Ook zou de inslag voor wereldwijde klimaatveranderingen kunnen zorgen.

/NIEUWSAsteroïde raakt aarde in 2019