AMSTERDAM - René Veenema, de Nederlandse 'ambassadeur' van het Amerikaanse bedrijf Lunar Embassey, dat al sinds 1980 maangrond verkoopt wil duidelijk maken dat het niet om een uit de hand gelopen grap gaat.
Lunar Embassey

Veenema denkt door fysieke aanwezigheid jurisch sterker te staan."Begin 2003 zal een particuliere onderneming een raket lanceren met aan boord een satelliet die enkele maanden in een baan om de maan zal draaien. In deze satelliet bevindt zich een container van The Lunar Embassy die de originele claim alsmede de registraties van klanten die zich hiervoor hebben aangemeld," aldus Veenema in een brief.

"Met deze fysieke aanwezigheid van de originele claim en de registraties op het maanoppervlak wordt de juridische basis van onze activiteiten nogmaals onderstreept."

Voor 29,99 euro kan iedereen de gelukkige bezitter worden van buitenaards onroerend goed.

De eigenaar krijgt bij aankoop een certificaat waar precies op staat waar het gebied zich bevindt op de maan. Ook een kaart van het hemellichaam moet helpen het land te vinden, mocht de bezitter ooit zijn eigendom eens willen bezoeken.

Veenema is van plan binnenkort ook stukjes grond van planeten als Mars, Venus en de maan Io, bij Jupiter, te verkopen. Wanneer hij daarmee begint, weet hij nog niet.