LONDEN - De Londense politie vermoedt dat de vier zelfmoordenaars die 7 juli dood en verderf zaaiden in Londen parfum hebben gebruikt in hun zelfgemaakte bommen. Volgens The Daily Mirror van maandag kocht een van hen, Germaine Lindsay, enkele dagen eerder in drie winkels voor ruim 1350 pond aan flessen parfum.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Londense terreurdeskundige Andrew Silke zegt in de krant dat de alcohol die in parfum is verwerkt bij een explosie een 'napalmachtig' effect geeft, dat meer brandwonden veroorzaakt dan wanneer alcohol op zich in een bom wordt gebruikt.

De krant schrijft dat Lindsay op 4 juli enkele filialen van onder meer de parfumketen Fragrance Shop in zijn woonplaats Aylesbury bezocht. Een medewerker van de winkel bevestigt dat.

Verdacht

"Hij was rustig en beleefd. Maar het was raar dat iemand zoveel parfum tegelijk kocht. We vonden het verdacht." Bovendien stelde de man expliciet op zoek te zijn naar een fles Boss In Motion Green, dat wordt geleverd in een soort harde bolvormige verpakking. "Ik moet er een hebben, waar kan ik die krijgen?", had de man gevraagd. Pas in een ander filiaal van de Fragrance Shop slaagde hij daarvoor.

Lindsays zeer recente uitgavepatroon zou volgens The Daily Mirror ook zijn bank hebben gealarmeerd. Die zou, daags voor de aanslagen, de politie hebben ingeschakeld.

/LINK

Dossier Londen