ROTTERDAM - Zeven jongemannen van tussen de 17 en 19 jaar hebben in 2004 verscheidene keren minderjarige meisjes verkracht in Rotterdam-West. Het jongste slachtoffer was destijds 11 jaar oud, de oudste net 16. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam zaterdag gezegd.

De zeven jongemannen, afkomstig uit Rotterdam en omgeving, zitten sinds het begin van dit jaar vast. Naar aanleiding van de aangifte van één van de meisjes kwam de zaak aan het rollen, en werd uiteindelijk de hele groep opgepakt.

Aangifte

Zes meisjes hebben inmiddels aangifte gedaan. Zij zouden allemaal meerdere keren zijn misbruikt, soms door twee of drie jongens tegelijk. Het OM spreekt van één geval waarbij vier jongens betrokken waren.

Twee verdachten, van 17 en 19 jaar, zijn eerder dit jaar veroordeeld voor hun aandeel in de zaak. De minderjarige jongen kreeg twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, in een jeugdgevangenis opgelegd. De 19-jarige verdachte kreeg achttien maanden cel, waarvan ook zes voorwaardelijk. Drie andere verdachten komen 25 juli voor de rechter. De laatste twee moeten in september terechtstaan.

Geen verband

Rotterdam werd eerder opgeschrikt door groepsverkrachtingen van minderjarige meisjes door jonge mannen. De woordvoerder van het OM benadrukt dat deze zaak afwijkt van de eerdere omvangrijke groepsverkrachtingszaken en dat ook de verdachten niet in verband staan met die eerdere zaken.