DENVER - De Amerikaanse federale politie heeft in de stad Denver een moslimactivist opgepakt die zij verdenkt van banden met Osama bin Ladens terorristische netwerk Al-Qaeda.

Het gaat om de 36-jarige James Ujaama uit Seattle. Hij werd maandag aangehouden tijdens een bezoek aan een tante in Denver, zo meldde de krant Denver Post. De aanhouding lekte uit via de media. De officier van justitie in Seattle en de FBI wilden geen commentaar geven.

Ujaama was een geregelde bezoeker aan de moskee in zijn woonplaats. Die moskee stond onder bewaking wegens vermeende connecties met terroristen sinds een van de bezoekers was gearresteerd omdat hij gebruik maakte van vervalste immigratiepapieren en wegens het bezit van een gestolen wapen.

Volgens de FBI is het mogelijk dat Ujaama computers heeft geleverd aan trainingskampen van terroristen in Afghanistan. De verdachte heeft enkele jaren geleden in Londen gewoond. Daar zou hij hebben gewerkt voor een website die wierf voor een paramilitaire training in de VS voor de jihad (heilige oorlog), schreef de Denver Post. In de VS heeft Ujaama een website die stelling neemt tegen de Amerikaanse buitenlandse politiek.