Een Slowaakse jager heeft in de buurt van Mojmírovce per ongeluk een 29-jarige vrouw in plaats van een fazant doodgeschoten. Het slachtoffer was als drijver ingehuurd om met haar hond het gevogelte op te schrikken. Ze werd in de rug getroffen en overleed later in een ziekenhuis in provinciehoofdstad Nitra.

Een politiewoordvoerder zei tegen persbureau TASR dat nog niet duidelijk is hoe het drama heeft kunnen gebeuren en wie het dodelijk schot heeft gelost.

In Slowakije zijn de afgelopen jaren verscheidene mensen om het leven gekomen tijdens het jagen. Dat is een liefhebberij geworden van "nieuwe rijken zonder ervaring", klagen deskundigen in lokale media.

De hobbyisten trekken er maar af en toe op uit met een geweer en kunnen niet het geduld van professionele jagers opbrengen. Die komen ook regelmatig zonder buit thuis. Bovendien wordt er vaak stevig gedronken tijdens grote jachtpartijen, hoewel alcoholgebruik dan verboden is.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!