ZUTPHEN - Voor de rechtbank in Zutphen begint dinsdag de strafzaak tegen de moeder van Rowena Rikkers en haar 32-jarige vriend M.J.. W. Rikkers en J. worden verdacht van moord op en het ontvoeren van het 4-jarige meisje. Rowena was maandenlang bekend als 'het meisje van Nulde'.

Het rompje van het meisje werd in augustus vorig jaar gevonden op Strand Nulde, haar hoofdje lag in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. Niemand wist wie het meisje van Nulde was. Begin december stelde de politie vast dat het ging om Rowena Rikkers, een -jarig meisje dat met haar zusje bij haar moeder en vriend in Rotterdam woonde. De tips in reactie op de reconstructie van het hoofdje leidden tot het vaststellen van de identiteit.

W.R. en M.J. en Rowena's zusje Rochelle waren aanvankelijk spoorloos, maar bleken later in Spanje te verblijven. Op verzoek van Nederland arresteerde de Spaanse politie de moeder en haar vriend eind vorig jaar in Murcia. De Spaanse autoriteiten leverden het tweetal uit aan Nederland. De 4-jarige Rochelle kwam met haar vader naar Nederland. Het meisje zal op last van de rechtbank in Dordrecht worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ze zou ernstig zijn getraumatiseerd. Tijdens haar voorarrest is de moeder van Rowena en Rochelle bevallen van een derde kind.

Vriezer

J. heeft bekend dat hij Rowena mishandelde en dat zij als gevolg daarvan is overleden. Hij zaagde het lichaampje in stukken en stopte het in de vriezer. In het weekeinde van 25 en 26 augustus reed hij naar Harderwijk en Hoek van Holland om de lichaamsdelen te dumpen. Dit blijkt uit het strafdossier dat R.'s advocaat J. Leijendekker eerder naar buiten bracht.

De rechtbank in Zutphen begint dinsdagmorgen met de behandeling van de zaak tegen J.. R. komt 's middags aan de beurt. Het is niet zeker of de strafzaken dinsdag in zijn geheel worden afgedaan. Dit is wel het streven van de rechtbank, maar er wordt rekening meegehouden dat de zaak op een later tijdstip moet worden afgemaakt.

/NIEUWSWanda Rikkers bevalt van dochter in gevangenisRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldRochelle getuige van moord op RowenaPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusjeRochelle Rikkers naar pleeggezin

/NIEUWSVader Rochelle Rikkers verzet zich tegen besluit rechtbank Meisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRomp en hoofd van meisje horen bij elkaarStiefvader Rowena was agent