TILBURG - Met het oplaten van een groot aantal roze en witte ballonnen hebben vertegenwoordigers van horeca, gemeente en kermisexploitanten maandagmiddag het startsein gegeven voor Roze Maandag. De opening van het homo-evenement van de Tilburgse kermis verliep opvallend harmonieus.
Roze Maandag
Tilburgse kermis

In de aanloop naar de Tilburgse kermis maakten de gemeente en de kroegbazen namelijk ruzie. De horecaondernemers waren boos omdat ze die dag geen buitenactiviteiten mochten organiseren en de terrassen moesten verkleinen. Ze voorzagen omzetverlies en kondigden aan actie te voeren op Roze Maandag.

"Maar uiteindelijk hebben we daar vanaf gezien", zegt een woordvoerder van de kroegbazen. "We hebben er niets aan als dit geen feest wordt. Het zal allemaal wat minder uitbundig zijn, maar we proberen er het beste van te maken."

Hij weet niet of er in de loop van de dag nog actie gevoerd wordt, maar sluit dit niet uit. Roze Maandag is één van de drukste dagen van de Tilburgse kermis. Vorig jaar kwamen er die dag bijna .000 bezoekers. Op Roze Maandag komen traditioneel duizenden homo's en lesbiennes naar de Tilburgse binnenstad.