FRANEKER - Door een steekpartij in Franeker is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige vrouw uit die plaats gedood. Een 38-jarige man uit Dongjum en een 26-jarige man uit Franeker raakten ernstig gewond. Een 27-jarige man uit Franeker raakte lichtgewond. Twee 34-jarige mannen, eveneens uit Franeker, zijn als verdachten gearresteerd.

In een café was tussen de twee verdachten en de slachtoffers irritatie ontstaan. De kroegeigenaar zette de verdachten uit de zaak. Wat daarna buiten precies gebeurde is nog onduidelijk. De politie kreeg rond drie uur 's nachts een melding dat er een vechtpartij was ontstaan bij een horecagelegenheid in de Hofstraat. Ook zou er met een mes zijn gestoken. Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij daar vier gewonden aan.

Omstanders maakten de agenten duidelijk wie de vermoedelijke daders van de steekpartij waren. Beiden waren op de plaats van het misdrijf aanwezig. Een van de twee wilde vluchten, maar kwam niet ver omdat omstanders hem beetpakten. Deze arrestant had een mes in zijn bezit.

De vrouw overleed onderweg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen. Op het lichaam van de vrouw is zaterdag sectie verricht. Daaruit bleek dat zij een aantal keren is gestoken, waaronder in de slagader van de buik. De twee ernstig gewonde mannen zijn buiten levensgevaar.

Uitgaansgelegenheden in Franeker sloten zaterdagavond vroeg hun deuren in verband met de steekpartij. Bij een aantal etablissementen zijn zwarte rouwlinten aan de gevel gebonden. Bij het café in de Hofstraat liggen bloemen.