ROTTERDAM - Het vliegtuig met het stoffelijk overschot van Pim Fortuyn is zaterdagmorgen vertrokken naar Italië. De kist wordt begeleid door 35 familieleden en vrienden.

Het toestel taxiede vanaf het publieksvak langs twee brandweerauto's die een waternevel opwierpen. Onder applaus van de duizenden belangstellenden vertrok het vliegtuig daarna van Rotterdam Airport. Het toestel vloog eerst een rondje over het vliegveld en maakt daarna een laatste ronde over Fortuyns woonplaats op een hoogte van meter. Het landingsgestel blijft uit en de lichten blijven daarbij aan.

Afscheid met applaus

Bij de woning van Fortuyn namen ongeveer zeventig mensen met applaus afscheid van Fortuyn toen het toestel twee keer overvloog. De agenten die bij het hek stonden, salueerden. De emoties zaten de aanwezigen nog altijd hoog en verscheidene aanwezigen konden hun tranen niet bedwingen.

Aan het begin van de middag wordt het vliegtuig verwacht op het vliegveld Ronchi dei Legionare in Italië. Daar vandaan wordt het stoffelijk overschot naar Provesano gebracht, waar Fortuyn na een kerkdienst wordt begraven.

/NIEUWSNachtwake op Rotterdam Airport voor Fortuyn