Twintig leden van een Aziatische bende zijn in Engeland zwaar gestraft voor het seksueel misbruiken van kwetsbare meisjes. De slachtoffers van elf tot zeventien jaar oud werden verleid, gedrogeerd, verkracht en geëxploiteerd.

De 35-jarige leider van de bende kreeg levenslang. In de praktijk komt dit neer op ten minste achttien jaar cel. Hij werd schuldig bevonden aan 54 delicten, waaronder tal van gevallen van kinderverkrachting.

Volgens de Britse krant The Guardian zei rechter Geoffrey Marson dat de schandalige behandeling van de vijftien meisjes uit Huddersfield en omgeving alles te boven ging wat hij tot dusver in zijn loopbaan had gezien en gehoord.

De "langdurige, onophoudelijke en onmenselijke" kwelling van de meisjes staat "bovenaan de schaal van gemeenheid", was het oordeel van Marson. "Het leven van deze kinderen is geruïneerd."

De strafmaat was navenant, zeker voor de hoofddader. Zijn kompanen gaan vijf tot achttien jaar de cel in. Een viertal krijgt de straf op 1 november te horen.

Het vonnis was al eerder geveld, maar vrijdag kwamen de details naar buiten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!