ROTTERDAM - Familieleden van Pim Fortuyn zijn vrijdagavond rond 21.45 uur op Rotterdam Airport begonnen met een nachtwake voor de vermoorde politicus. De kist met het stoffelijk overschot is eerder op de avond uit het tijdelijke graf in Driehuis gehaald en naar een mortuarium in een hangar gebracht. Zaterdag gaat het lichaam naar Noord-Italië, voor de herbegrafenis in het dorp Provesano, waar Fortuyn een tweede huis had.

Drie kaarsen aan weerszijden

De kist met Fortuyn staat op een verhoging in het mortuarium. Aan weerszijden van de kist staan drie kaarsen. De verlichting in de omgebouwde hangar is zodanig aangepast, dat de witte kist extra wordt beschenen. In de rest van de hal is het vrij duister. Aan het plafond zijn doeken gedrapeerd, zo meldt de ANP-fotograaf die ter plaatse is.

Familie houdt bij toerbeurt de wacht

De familie heeft de beschikking over een extra ruimte naast het mortuarium, waar kan worden gegeten en eventueel geslapen. De familieleden houden bij toerbeurt de wacht bij de kist. Het is er stil.

Zaterdag vertrekt Fortuyn naar Provesano

De nachtwake gaat vooraf aan de vlucht van Fortuyn naar Noord-Italië. Zaterdag vertrekt een vliegtuig met het stoffelijk overschot naar een vliegveld in de omgeving van het dorp Provesano. In dat dorp is een praalgraf in gereedheid gebracht voor de herbegrafenis, die ook zaterdag zal plaatshebben.

/NIEUWSFortuyn naar laatste rustplaatsKist met lichaam Fortuyn aangekomen in Rotterdam