ROERMOND - In de Roermondse Heilig Hartkerk is vrijdagavond de avondwake gehouden voor de zes in een vuurzee omgekomen kinderen. Zij kwamen vorige week vrijdag om bij een brand in de Jupiterstraat in Roermond.

Moeder en zusje aanwezig

Bij deze dienst waren ook de moeder en het enige overlevende zusje van de omgekomen kinderen aanwezig. De familie van de vader ontbrak. De vader zit vast en heeft bekend de brand te hebben aangestoken.

Veel emotie

In een volle kerk sprak pastoor J. Kreuwels de nabestaanden toe. Ook speelkameraadjes van de kinderen en leerkrachten namen het woord. Veel volwassenen en kinderen huilden tijdens de dienst. Met name de moeder van de kinderen werden de emoties te machtig, toen zij in een rolstoel tot vlak voor het altaar werd gereden. Op dat altaar stonden zes foto's van haar kinderen.

Politie nadrukkelijk aanwezig

Tijdens de dienst was de politie nadrukkelijk aanwezig. Het werd fotografen verboden foto's te maken, ook na afloop van de dienst mochten ze geen beelden maken van het altaar, de condoleanceregisters en de foto's van de kinderen. De uitvaartdienst van de zes kinderen is zaterdagmorgen in dezelfde kerk. Zij worden vervolgens begraven op het kerkhof Tussen de Bergen in Kitskensdal bij Roermond..