Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 oktober 2018.

Je kunt je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve op zondag) rond 7.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht gebeurd is en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Uitspraak tegen verdachte cybermisbruik

De 72-jarige man uit Dronten die terechtstaat, wordt onder meer verdacht van het plegen van ontucht met jonge meisjes via de webcam. De verdachte, Hans V., heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) meisjes in Schotland, Estland en de Filipijnen bewogen tot het plegen van seksuele handelingen. Het OM heeft vier jaar cel geëist, waarvan een een jaar voorwaardelijk.

Ban Ki-moon krijgt eredoctoraat van Rijksuniversiteit Groningen

De voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties ontvangt de onderscheiding op voordracht van rector magnificus Elmer Sterken. Ban krijgt de onderscheiding vanwege zijn werk als voorzitter van de Global Commission on Adaptation, zijn grote maatschappelijke verdiensten op gebied van vrede en veiligheid en daarnaast vooral voor de totstandbrenging van het VN-klimaatakkoord van Parijs.

En verder:

- Komt het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over de Nederlandse visvangst. 

- Verschijnt het boek Nouri, de belofte van Henk Spaan.

- Wordt de Sonja Barend Award 2018 uitgereikt voor het beste tv-interview

Tv-tip: Midsomer Murders

21:25-23:00 uur op NPO 1: Als je Barnaby ergens geen plezier mee doet, is het wel een bruiloft van deze of gene. En wat denk je? Ja hoor, vanavond moet hij mee naar de ringenschuivers. En dan voel je 'm al aankomen: nog voor het stel ja gezegd heeft, wordt de bruid dood aangetroffen.

Weer

Woensdag is er veel hoge bewolking waar de zon het soms moeilijk mee heeft. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen 19 en 22 graden en de zwakke tot matige wind wordt noordwestelijk. Donderdag waait de wind uit het noordoosten. Er is af en toe zon en het wordt 15 tot 19 graden. Vrijdag liggen de maxima nog iets lager.

Woensdag Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg