ROTTERDAM - Mike J., verdachte van de moord op Rowena Rikkers, 'het meisje van Nulde', heeft bekend de 4-jarige kleuter te hebben geslagen enkele dagen voordat ze stierf. Dat geeft hij toe in een interview met het Rotterdams Dagblad dat de krant vrijdag heeft gepubliceerd.

De 33-jarige J. zegt dat Rowena en haar zusje 12 augustus rondjes renden door zijn flat in Prinsenland. "Ik wilde dat ze daarmee ophielden en dus stak ik plotseling mijn hand uit. Rowena rende daar vol tegen aan. Ja, dat deed pijn, geloof ik."

Volgens hem heeft het meisje in de dagen daarna enkele keren overgegeven. Na enkele dagen is het meisje gestorven. "Toen ik terugkwam van het uitlaten van mijn honden, zag ik dat het al te laat was. Ze was overleden."

J. vindt echter dat hij Rowena niet heeft vermoord. Hij gaat er echter vanuit dat niet de klap maar de verminderde weerstand van de kleuter de doodsoorzaak is.

"Ik wist vanaf het begin dat ik de schuld zou krijgen van Rowena's dood. Zeker met mijn strafblad. Maar ik héb haar niet vermoord."

/NIEUWSWanda Rikkers bevalt van dochter in gevangenisRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldRochelle getuige van moord op RowenaPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusjeRochelle Rikkers naar pleeggezin

/NIEUWSVader Rochelle Rikkers verzet zich tegen besluit rechtbank Meisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRomp en hoofd van meisje horen bij elkaarStiefvader Rowena was agent