MADRID/RABAT - De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Benaïssa heeft Spanje beloofd dat zijn land het eilandje Perejil niet opnieuw zal bezetten als de Spaanse militairen zich hebben teruggetrokken. Dat melden de Spaanse krant El País en El Mundo vrijdagmorgen naar aanleiding van een interview van Baïssa voor de Spaanse omroep Cadena Ser.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Palacio had donderdag voor Cadena Ser verklaard dat haar regering bereid is de strijdmacht van 75 militairen van een elite-eenheid van Perejil terug te trekken als Marokko belooft het piepkleine eilandje voor de Marokkaanse kust niet opnieuw te bezetten.

In een interview met het Marokkaanse persbureau MAP riep Benaïssa de Spaanse regering op haar troepen ook van andere locaties aan de Marokkaanse kust weg te halen. Marokko maakt in mediterraan Noord-Afrika niet alleen aanspraak op Perejil, maar ook op andere Spaanse enclaves als Ceuta en Melilla.

/NIEUWSSpaanse invasie op Perejil (video)Marokko blijft op Spaans eilandjeMarokko eist onmiddelijke terugtrekking Spanje