ZEIST - NAC mag weer een jaar in de eredivisie voetballen. De licentiecommissie van de KNVB heeft de Bredase club donderdagavond in de Abe Lenstrazaal van het sportcentrum in Zeist de licentie teruggegeven. De voetbalbond had de speelvergunning in eerste instantie ingetrokken, omdat er geen sluitende exploitatie voorhanden was. Er was een tekort op de begroting van 3,8 miljoen. NAC tekende beroep aan en boekte succes.
NAC
KNVB

Hoofdsponsor

Tussen de mededeling van de intrekking en de mondelinge behandeling van het beroep gebeurde veel met de club die een schuldenlast van 8,6 miljoen euro torste. De gemeente Breda kende een krediet van 4,2 miljoen toe en er kwam een hoofdsponsor (een combinatie van de bedrijven Princess, Garcia en een BV van Joep van den Nieuwenhuijsen).

Vol vertrouwen

De afvaardiging van NAC trok vol vertrouwen naar de Zeister Bossen. Directeur Roelant Oltmans zeulde kilo's papieren mee. "De licentiecommissie wenste dat we aan nog een viertal voorwaarden zouden voldoen. Wij hebben daaraan voldaan, hebben op alle punten afdoende geantwoord."

Slechts een uur

De afvaardiging rookte in de pauze reeds de sigaar van victorie maar wist toen nog niets. Na de hervatting duurde het niet lang meer voor witte rook opkringelde. Alles bij elkaar duurde de zitting slechts een uur. De NAC'ers schrokken dat ze direct de uitslag kregen. Een positieve nog wel.

"Prachtig"

Oltmans: "Het was inderdaad schrikken. Wij verwachtten de uitkomst pas vrijdag of misschien nog wel later. Maar dit is prachtig natuurlijk. NAC kan weer een jaar verder. Nu kunnen we ons gaan bezighouden met de komende competitie. We kunnen weer voetballen. Gelukkig."