WASHINGTON - In de Amerikaanse hoofdstad Washington is woensdagavond (lokale tijd) terreuralarm gegeven, nadat een vliegtuig het verboden deel van het luchtruim boven de stad was binnengevlogen. De politie ontruimde in allerijl het het Capitool en enkele omliggende kantoren en president Bush werd uit voorzorg naar een veilige locatie gebracht. Na een paar minuten was het gevaar echter weer geweken, aldus een agent bij de geheime dienst Secret Service.

Het Huis van Afgevaardigden was middenin een stemming over transportsubsidies toen het alarm werd gegeven en vele stafleden de straten opstroomden. Het is nog onduidelijk welk toestel het alarm veroorzaakte. De piloot zou zijn koers hebben gewijzigd toen hij ontdekte dat hij de zone was binnengevlogen.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 zijn stafleden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden vaker geëvacueerd wegens een terreurdreiging. Dit jaar gebeurde dat nog op 11 mei. Toen vloog een verdwaald eenmotorig vliegtuigje per ongeluk de verboden zone binnen. Het werd vervolgens onderschept door F16-straaljagers van de Amerikaanse luchtmacht.