AMSTERDAM - Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ligt sinds woensdagochtend zes uur plat door stakingen van gemeenteambtenaren. Volgens een woordvoerder van vakbond Abvakabo FNV zullen bussen, trams en metro's in alle drie de steden 24 uur lang in de remises blijven. Taxi's in de drie grote steden zitten vol en moeten vaak 'nee' verkopen

Bekijk video: Modem/ Breedband

De ambtenaren staken omdat zij boos zijn over de vastgelopen CAO-onderhandelingen. In Amsterdam blijven ook de stadsdeelkantoren dicht en staken gemeentelijke diensten, waaronder de brandweer en de ambulancediensten.

Amsterdam

De bus- en tramhaltes voor Amsterdam Centraal Station liggen er woensdagochtend verlaten bij. De toegang tot de metroperrons is afgesloten. Op de bus- en tramhokjes hangen gele pamfletten met informatie over de staking van gemeenteambtenaren in het stadsvervoer. In Amsterdam zijn reizigers voor de derde keer in een maand de dupe van een ov-staking.

Streekbussen

Treinen en streekbussen rijden wel. Forensen die aankomen op het station, kiezen er vooral voor lopend naar hun werk te gaan. De Amerikaanse zakenman Michael (54) staat als enige tevergeefs bij een tramhalte te wachten. Als hij erachter komt dat er de hele dag gestaakt wordt in het stadsvervoer, neemt hij een taxi. Hij is niet de enige. Het is een komen en gaan van taxi's. Chauffeur Tairi van Taxinet zegt het veel drukker te hebben dan normaal.

Verkeersopstoppingen

De politie moest er bij de taxistandplaats nog even aan de pas komen om de vaart erin te houden. Door het laden en lossen van bagage van veelal toeristen stokt de doorstroming van de taxi's. "De staking heeft niet tot enorme verkeersopstoppingen in de stad geleid. Alleen bij de IJ-tunnel is het een stuk drukker met verkeer dan normaal", zegt een politiewoordvoerder. Een tunnelbuis van de IJ-tunnel is tijdens de staking afgesloten voor auto's en beschikbaar voor voetgangers en fietsers.

GVB

De stadsvervoerder GVB kon woensdagochtend niet aangeven of alle gemeenteambtenaren aan het staken waren. "Daar hebben we nog geen zicht op, sommigen hebben zich ziek gemeld en anderen hebben een verlofdag opgenomen", aldus een woordvoerder. De vakbonden hadden een voorstel van het Amsterdamse vervoerbedrijf afgeslagen om woensdag heel de dag gratis openbaar vervoer aan te bieden. "Een publieksvriendelijke actie is nu niet het middel om de werkgever te treffen", verklaarde een woordvoerder van de Abvakabo de afwijzing.

Reizen

Het is de eerste keer dat het GVB officieel voorstelde mensen 24 uur lang gratis met bussen, trams en metro's te laten reizen. Volgens het voorstel van het vervoersbedrijf zouden de bonden een financiële bijdrage moeten leveren aan deze actievorm, gelijk aan "de helft van wat er tijdens de vorige stakingsdag door de bonden uit de stakingskas is betaald". Het GVB distantieert zich van het platleggen van het stadsvervoer "omdat dat niet alleen de werkgever treft, maar ook de reiziger".

Utrecht

De meeste forensen die woensdagmorgen arriveren op Centraal Station Utrecht, zijn voorbereid op de staking in het stadsvervoer. Bij de haltes voor bussen van het vervoersbedrijf GVU staan slechts enkele reizigers tevergeefs te wachten. Veel mensen laten zich met de auto bij het station afzetten of ophalen.

Treinen, streekbussen en de tramlijn van Connexxion tussen Utrecht en IJsselstein rijden wel. Op het station wordt regelmatig omgeroepen dat er sprake is van een staking. Ook hangen er veel posters van de vakbond Abvakabo FNV met informatie over de actie van gemeenteambtenaren voor een betere CAO.

Gevaarlijk

Volgens Abvakabo-bestuurder Jansma staken wellicht niet alle chauffeurs die op de circa tweehonderd bussen van de GVU rijden. "Maar zeker wel het merendeel en dan wordt altijd het hele vervoer platgelegd. Het kan gevaarlijk worden als er maar een paar rijden, omdat dan te veel mensen de bus in willen."

Volgens Jansma vertrekken in de loop van de ochtend circa honderd actievoerende GVU-medewerkers naar Den Haag. Daar organiseren de bonden voor voor het kantoor van de werkgevers, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), een manifestatie.

Rotterdam

De staking leek woensdagochtend in Rotterdam geen grote problemen op te leveren. De wachthokjes bij de tram- en bushaltes waren net als de metroperrons bijna allemaal leeg. Alleen bij de haltes voor het streekvervoer stonden wat mensen en stopte af en toe een bus.

Menshoge borden in de hal van het Centraal Station (CS) attendeerden treinreizigers en voorbijgangers op de staking bij het openbaar vervoer. Die boodschap werd voor kennisgeving aangenomen, want ook de dag ervoor kondigden omroepers de staking al aan bij metroreizigers die dezelfde boodschap eveneens konden lezen op de elektronische informatieborden. NS-personeel kreeg woensdagochtend beduidend meer vragen over treinen die her en der uitvielen of vertraging opliepen in de ochtendspits.

Tramsporen

Vanaf CS zochten groepjes mensen hun weg naar de binnenstad. Nu ze niet hoefden uit te kijken voor de trams, volgden sommigen dit keer de tramsporen, de onbetwist kortste weg om het op de schop liggende Stationsplein over te steken.

De meesten zochten gewoon hun weg langs de obstakels en de vele geparkeerde fietsen. Of ze gingen deze keer vroeger en met de auto naar het werk, zonder dat ook dit voor extra drukte zorgde, aldus een politiewoordvoerder.

Taxi's overvol

Taxi's in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn woensdag overvol als gevolg van de staking van de gemeenteambtenaren voor een betere CAO. De trams, bussen en metro's van de vervoersbedrijven in de drie steden blijven de hele dag in de remises staan. Tijdens de spits in de ochtenduren moesten mensen veel langer wachten op een taxi en naar alle verwachting zal ook de avondspits voor langer wachttijden zorgen.

Euforisch is een taxihouder uit Utrecht niet met de stakingen en de drukte: "We kunnen ons niet klonen, we hebben een wagenpark dat op een bepaald aantal ritten is gebaseerd. Nu moeten we 'nee' verkopen", aldus Mijndert Eringaard van AxiTaxi. Zijn bedrijf heeft het veel drukker dan normaal, maar draait geen extra omzet. "Een auto draait een bepaalde omzet per uur, die kan nu ineens niet meer ritjes rijden", zegt Eringaard.