VARSSEVELD - De eerste vliegtuiglading Koreaanse Hiddink-fans heeft woensdag een bezoek gebracht aan Varsseveld. Zo'n veertig toeristen uit Zuid-Korea zijn direct na de landing op Schiphol per bus naar de geboorteplaats van trainer Guus Hiddink afgereisd. Daar kregen ze een gastvrij onthaal door de loco-burgemeester van Wisch, waar Varsseveld deel van uitmaakt.

Het gezelschap werd onthaald op een welkomstwoordje in het Koreaans, koffie en gebak. Daarna volgde een bustoer langs het voetbalveld van Varsseveld, het geboortehuis van Hiddink en de basisschool waar de voormalige bondscoach van Zuid-Korea zijn roots heeft liggen. De Aziaten zeiden diep onder de indruk te zijn. "Een geweldige eer om zo ontvangen te worden", klonk het enthousiast. Met een speciale Hiddink-kaas onder de arm stapten de Koreanen na anderhalf uur weer in de bus.

Varsseveld verwacht de komende maanden een ware Koreaanse invasie. Verscheidene reisbureaus en touroperators komen met Hiddink-arrangementen. Naast de onvermijdelijk Hiddink-tour door het Achterhoekse dorp staat ook een bezoek aan de training van PSV hoog op het verlanglijstje van de Koreaanse voetbalgekken.