TEL AVIV - Een zelfmoordaanslag in de Israëlische stad Tel Aviv heeft woensdagavond aan zeker zes mensen het leven gekost. Ongeveer 30 mensen liepen verwondingen op, aldus de Israëlische krant Haaretz.
Haaretz

De aanslag deed zich voor in het zuiden van de stad, dichtbij het centrale busstation. Volgens de politie lijkt het erop dat twee mensen zichzelf opbliezen met explosieven die ze om hun lichaam hadden gebonden. Beiden kwamen om.

Israël houdt Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk

Israël houdt de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk voor de Aaanslag. De radicale groepering Islamitische Jihad heeft zich in een telefoontje aan het Franse persbureau AFP verantwoordelijk verklaard voor de aanslag.

Dinsdag ook al zeven doden

Het was de tweede aanslag tegen Israël in twee dagen tijd. Zeven mensen kwamen dinsdag op de Westelijke Jordaanoever om het leven toen de bus waarin ze zaten, werd aangevallen. De afgelopen weken was er sprake van betrekkelijke rust in het Midden-Oosten. De aanslag is wederom een grote tegenvaller voor het vredesproces in het Midden-Oosten. Dinsdag nog kwamen vertegenwoordigers van de VS, de VN de EU en Rusland in New York bijeen om over de problemen in het gebied te praten.

Aanval Israël

De zelfmoordaanslag van woensdag kwam kort nadat Israëlische gevechtsvliegtuigen een fabriek in de Gazastrook met raketten hadden bestookt. Volgens ooggetuigen raakten daarbij vier Palestijnen lichtgewond. De Israëliërs zeggen dat in het bedrijf wapens werden geproduceerd, maar volgens de Palestijnen ging het om een gewone metaalfabriek.

Raketaanval op lid van Hamas

Eerder deze week voerde de Israëlische luchtmacht ook al een aanval in de Gazastrook uit. Doelwit was het huis van een lid van de militante beweging Hamas, waar volgens Israël bommen in elkaar werden gezet. Van het huis bleef niets over. De Hamas-militant wist te ontkomen vlak voor een raket insloeg.