Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 september 2018.

Je kunt je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve op zondag) rond 7.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht gebeurd is en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Ambulancemedewerkers voeren actie

Ambulancemedewerkers uit onder meer de regio’s Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Brabant-Zuidoost, Noord-Holland-Noord, Hollands Midden en Drenthe werken vanaf 8.00 uur strikt volgens de cao. Dat betekent geen overwerk, ze nemen hun voorgeschreven pauzes, ze verrichten geen neventaken, nemen geen onnodige risico’s bij zorgverlening en werken geen stagiaires meer in. Vakbond FNV start het landelijk actietraject, omdat Ambulancezorg Nederland volgens hen weigert op de eisen in te gaan die de vakbond stelde voor verlaging van de hoge werkdruk en verbetering van salarissen. Het ultimatum verliep 29 augustus.

Rechtszaak tegen verdachten drugssmokkel met viskotter gaat verder

Maandag gaat de rechtszaak verder tegen de drie verdachten die verantwoordelijk zouden zijn voor het organiseren van de smokkel van drugs. In juni vorig jaar werd de 261 kilo cocaïne ontdekt aan boord van een viskotter. De drugs was opgepikt op de Noordzee. De mannen ontkennen elke betrokkenheid.

En verder:

- Is Koningin Máxima aanwezig bij de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

- Komt 3FM met meer informatie over Serious Request 2018.

Tv-tip: De wereld draait door

19:00-20:00 uur op NPO 1: Vanavond keert Matthijs van Nieuwkerk terug met DWDD. Hij is dit seizoen niet alleen, maar krijgt hulp van vier Spuiten & Slikken-reporters, die onder de naam YUNG korte items voor het programma gaan maken.

Weer

Maandag vallen er verspreid buien, maar er zijn ook perioden met zon. Het wordt 14 of 15 graden bij een matige tot krachtige noordwestenwind.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg