NIJMEGEN - De tweede etappe van de Nijmeegse Vierdaagse woensdag is voor 1615 wandelaars te zwaar gebleken. Zij maakten de etappe, die onder meer Wijchen en Beuningen aandeed, niet af. Van de 39.657 wandelaars die dinsdag aan de Vierdaagse begonnen, zijn er nog 37.357 over.

Bekijk video

Zelfde aantal uitvallers als vorig jaar

Volgens een woordvoerder van de Vierdaagse ligt het aantal uitvallers op de tweede dag ongeveer gelijk aan vorig jaar. De tweede etappe van het wandelevenement telt altijd het grootste aantal uitvallers, blijkt uit de statistieken.

Bij 1500 mensen blaren doorgeprikt

De Vierdaagse is tot nu toe zonder wanklanken verlopen, aldus de woordvoerder. Het goede wandelweer draagt daar aan bij. Bij de hulpposten van het Rode Kruis was het desondanks druk. Circa 1500 wandelaars kwamen langs om blaren te laten prikken, terwijl 430 deelnemers kampten met pijnlijke gewrichten of andere klachten. Ook bij de massagetafels was het druk.

'Bergetappe'

De wandelaars zijn donderdagochtend in alle vroegte begonnen aan de 'bergetappe' van het wandelevenement. De route voert door Malden, Mook en over de glooiende Zevenheuvelenweg bij Berg en Dal.

Begraafplaats Groesbeek

De route voert onder meer langs de Canadese militaire begraafplaats in Groesbeek, waar omgekomen soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. Canadese militairen die meelopen in de Vierdaagse, zullen op de begraafplaats een groet brengen.

Ook de minister van defensie van Canada is daarbij aanwezig, evenals de Canadese ambassadeur in Nederland. Het is de vijftigste keer dat Canadese militairen aan de Vierdaagse deelnemen. Vrijdag is de laatste dag van de Vierdaagse. Het wandellegioen trekt dan naar Cuijk om vervolgens feestelijk onthaald te worden in Nijmegen.