APELDOORN - Het gerucht dat een tweede, blonde poema over de Veluwe rondloopt is onjuist. Dat beweert Stichting Pantera maandag. De roofdierenclub ontving van een onbekende mailer een foto van een blonde uitvoering van het roofdier.

De afbeelding, afkomstig van de site Felidae, toont een blonde poema op rooftocht in een nationaal park in het zuiden van Brazilië. Volgens de onbekende mailer zou de foto zijn genomen in Hoenderloo. De blonde poemafoto circuleert sinds een paar dagen over het internet.


Pantera toont foto's katachtig dier - Marc Koot

De organisatie sluit echter niet uit dat er meer dan een rondloopt op de Veluwe. Eerder al kreeg de organisatie meldingen van rondsluipende poema-achtigen. Pantera zet maandag haar zoektocht voort na een onderbreking van een weekeinde. Twee medewerkers rijden in een camper rond en gaan af op tips.

Film

Naast foto's heeft Pantera woensdag ook een video-opname gemaakt van het katachtig dier. De technische recherche onderzoekt de film.

Puma

Sportartikelenfabrikant Puma heeft Pantera een donatie gegeven om haar zoektocht voort te kunnen zetten. "We zitten niet op een schouderklopje te wachten. Maar het gaat ons aan het hart als de poema, panter of jakhals zou worden doodgeschoten."