WASSENAAR - Het zondag geboren prinsesje is met haar ouders thuis in Wassenaar aangekomen. Dat heeft de RVD bekendgemaakt. Zondagavond werd bekend dat moeder en dochter voor de zekerheid nog een nachtje in het ziekenhuis bleven. Dat is na de meeste bevallingen zo. De Prins van Oranje besloot ook in het ziekenhuis de nacht door te brengen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Prins Willem-Alexander doet dinsdagochtend om tien uur in Den Haag aangifte van de geboorte van zijn tweede dochter, die zondag werd geboren. De aangifte heeft plaats in het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt. Ook prinses Amalia werd daar ingeschreven in de burgerlijke stand. Haar namen waren toen overigens al uitgelekt.

Aangifte

Bij de aangifte zullen wederom minister-president Balkenende en vice-president van de Raad van State Tjeenk Willink aanwezig zijn. Burgemeester Deetman van Den Haag, zal samen met een ambtenaar van de burgerlijke stand de aangifte in ontvangst nemen, aldus de RVD. NOS Actueel zendt de aangifte rechtstreeks uit.

Intussen zijn al 4000 felicitaties binnengekomen op de site van het Koninklijk Huis. 'Geniet van de kleine spruit, voordat je het weet vliegt ze uit', maant Gerda het ouderpaar. Annemarie en Henk stellen het prinselijk paar op de hoogte van de ontwikkelingen in de eigen kennissenkring: "Jullie dochter is geboren op de dag dat voor twee jaar mijn vriendin een tweeling kreeg". Menigeen hoopt op Gods zegen voor de kleine meid. Ook komen Duits- en Engelstalige felicitaties binnen.

Het felicitatieregister op Paleis Noordeinde gaat om 12.00 uur open.