NEW YORK - De nabestaanden van een man die is omgekomen bij de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York, hebben een schadevergoeding van 1,04 miljoen dollar uit het federale compensatiefonds gekregen.

De familie is volgens de New York Times de eerste die zo'n uitkering krijgt. Het slachtoffer was een werknemer in de financiële dienstverlening, die bijna 60.000 dollar per jaar verdiende. Hij had geen vrouw of kinderen. Volgens de advocate van de familie is het bedrag "alleszins redelijk".

Kwart miljoen dollar

De uitkeringen worden gebaseerd op een formule waarin is opgenomen wat het slachtoffer had kunnen verdienen plus een kwart miljoen dollar voor het leed van de nabestaanden. Voor een echtgenoot en elk te verzorgen kind komt er 100.000 dollar bij.

650 aanvragen

Het fonds is na 11 september opgericht door het Amerikaanse Congres. Er wordt verwacht dat de uitkeringen gemiddeld 1,85 miljoen dollar zullen bedragen. Tot nu toe hebben ongeveer 650 families van slachtoffers een uitkering van het fonds aangevraagd. Bij de aanslagen kwamen ruim 2800 mensen om het leven.