DEN HAAG - Prinses Máxima is zondagmorgen opgenomen in het Bronovo-ziekenhuis. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. De vrouw van kroonprins Willem-Alexander is hoogzwanger van hun tweede kind.

Willem-Alexander en Máxima hebben al een dochter, prinses Catharina-Amalia. Zij werd op 7 december 2003 geboren en is de eerste in lijn van troonopvolging, zodra haar vader koning is geworden. Het tweede kind van prins Willem-Alexander en prinses Máxima is derde in lijn van troonopvolging. In december meldde de RVD dat de prinses medio juli is uitgerekend.

Bij de bevalling zijn de twee artsen, gynaecoloog M. Smeets en J. Kreijen, kinderarts-neonatologe, betrokken die ook Máxima hebben bijgestaan bij de geboorte van Catharina-Amalia.

Ziekenhuis

De praktische voorbereidingen in het ziekenhuis om het nieuwe prinsje of prinsesje aan Nederland te tonen zijn in volle gang. Voor het ziekenhuis heeft de Nederlandse pers zich verzameld en fietsers die van de zonnige zondag genieten, rijden een extra rondje langs het ziekenhuis.

Voor het nieuwe prinsje of prinsesje zullen geen kanonschoten afgevuurd worden. Dit gebeurde wel bij de geboorte van prinses Amalia, zij is de tweede in de lijn van troonopvolging.