LONDEN - De oudste zoon van de Britse premier Blair, Euan Blair, gaat stage lopen bij de Republikeinen in Washington. Hij heeft een onbetaalde stageplaats op Capitol Hill weten te bemachtigen, meldde de Britse krant The Sunday Telegraph.

De 21-jarige student, die deze zomer hoopt zijn opleiding af te ronden, komt te werken voor de Republikeinse afgevaardigden in de Rules Commissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij zal onder de vleugels van afgevaardigde David Dreier komen te vallen, die dichtbij de belangrijkste Republikeinen in het Huis staat.

Hoog niveau

Stafmedewerkers van de Rules Commissie zeggen dat op hoog niveau is besloten de gewilde stageplaats aan Euan Blair te geven. Mensen die normaal gesproken sollicitatiebrieven afhandelen kwamen er dit keer niet aan te pas. Diplomaten op de Britse ambassade in Washington hebben een actieve rol gespeeld in het proces. Bronnen rond premier Blair zeggen dat van enige voorkeursbehandeling geen sprake is geweest.

Democraten in Washington hebben verbaasd gereageerd op het nieuws dat een zoon van een Britse Labour-leider bij de Republikeinen komt te werken. Euan Blair legt evenwel volgens The Telegraph ook de laatste hand aan een sollicitatie naar een stageplaats bij een Democratisch lid van het Congres.