MAARHEEZE - Bij Philips Lighting aan de Philipsweg in Maarheeze heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. De brand, die rond 02.00 uur ontstond, woedde in een opslagloods met kunststof vaten waarin onder andere chemicaliën worden opgeslagen.

In eerste instantie probeerde de bedrijfsbrandweer van het Philipscomplex het vuur te bedwingen. Toen dat niet lukte werd de brandweer ingeschakeld die vrijwel meteen wagens uit de hele regio naar Maarheeze liet komen.

In de opslagvaten wordt onder andere chemisch materiaal opgeslagen die wordt gebruikt bij de productie van lampen. "De vaten in de loods waren leeg en schoon", aldus J. van der Heijden van Philips.

Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest. Uit voorzorg werd een tiental vissers die in de buurt met een viswedstrijd bezig waren geïnformeerd.

Rond 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Over de oorzaak en het schadebedrag kon nog niets worden gezegd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.