DEN HAAG - Den Haag krijgt een transferium voor bezoekers van Scheveningen. Waarschijnlijk begint deze zomer al een proef met een grote parkeerplaats voor automobilisten, vanwaar zij met een bus naar het strand worden gebracht. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Den Haag zaterdag weten.

De gemeente is in overleg met de ANWB en busvervoerbedrijf Connexxion over de vormgeving van het transferium. "We hebben bij de ANWB een park & ride-parkeerplaats (P&R) aangevraagd. Met Connexxion overleggen we over een zogenaamde 'dynamische buslijn' richting Scheveningen", aldus de woordvoerster. "Het plan is in een vergevorderd stadium."

De grote parkeerplaats, waar strandgangers hun auto kunnen parkeren om verder vervoerd te worden met de bus, komt volgens de woordvoerster waarschijnlijk aan de Wassenaarseweg op de hoek met de Van Alkemadelaan. Die weg, die naar Scheveningen leidt, staat bij mooi weer steevast vol. "Juist daarom willen we een transferium, om de bereikbaarheid te vergroten."

Volgende week neemt het college van B&W een definitief besluit over de aanleg van het transferium.

Volgens de woordvoerster van de gemeente ligt er ook een plan voor de bouw van een transferium voor de Haagse binnenstad. Daarvan is echter nog niet bekend waar het zal komen en wanneer mensen er gebruik van kunnen maken.