HOEK VAN HOLLAND - De marechaussee heeft woensdag in Hoek van Holland 33 illegale Irakezen uit een kleine vrachtwagen gehaald. De mannen, vrouwen en vijftien kinderen waren verstopt achter een lading tomaten. De illegalen zaten volgens een woordvoerder van de marechaussee opeengepakt in een kleine ruimte. De Britse chauffeur is aangehouden wegens mensensmokkel.

De Irakezen wilden in Hoek van Holland in het geniep overvaren naar Harwich in Engeland. Volgens de woordvoerder betreft het een groep in Nederland uitgeprocedeerde asielzoekers. Een aantal van de kinderen, die variëren in leeftijd van een aantal maanden tot zestien jaar, was volgens hem zelfs geboren in Nederland.

De marechaussee kwam de groep op het spoor tijdens een routinecontrole. De Irakezen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Later woensdag hield de politie ook acht illegale Chinezen aan. Zij zaten volgens de woordvoerder verstopt in een verzegelde container. Ook zij worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De marechaussee begint ook een onderzoek naar een eventuele organisatie achter de Irakezensmokkel.