DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch behandelt op zijn vroegst in september de strafzaak tegen de 49-jarige arts E. ten W. uit Nuenen. Hij wordt verdacht van moord op zijn Filipijnse echtenote Fatima Pana.

Tijdens een pro forma-zitting donderdag bleek dat het onderzoek nog niet is afgerond. Deze maand worden nog getuigen gehoord, en het psychiatrisch rapport over de verdachte is nog niet klaar. De verdachte arts verblijft ter observatie in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Ook het technisch onderzoek loopt nog. Het wachten is onder meer op een toxicologisch rapport, waaruit moet blijken of het slachtoffer kan zijn vergiftigd met stoffen die in het huis van Ten W. zjn gevonden.

Botbreuk

Ook loopt er onderzoek naar de breuk van een botje in het strottenhoofd van het slachtoffer. Een patholoog-anatoom bekijkt de beelden van een reconstructie die onlangs plaatsvond.

Het lichaam van de 31-jarige Filipijnse kwam op 19 januari tevoorschijn onder een laag beton in de woning van de tweelingbroer van Ten W. De tweelingbroer is ook verdachte, maar is voorlopig op vrije voeten.

Fatima Pana verdween in 2001. Haar echtgenoot beweerde dat ze een nieuw leven was begonnen op de Filippijnen. De zaak is aangehouden voor onbepaalde tijd, maar voor maximaal drie maanden.