AMSTERDAM - Bij de vijf maanden oude baby Donna moet een DNA-test worden afgenomen. Dat heeft een Belgische rechter bepaald. Ze zou via het internet aan een echtpaar in Leusden zijn verkocht. De test moet uitwijzen wie de biologische vader van het meisje is, schrijft het Algemeen Dagblad.

Eerder werd in België wangslijm afgenomen van een man die zegt de spermadonor te zijn. Hij en zijn vrouw zouden het kindje adopteren van de draagmoeder. Na zeven maanden zwangerschap maakte An B. het stel wijs dat ze een miskraam had gehad en is de baby geadopteerd door het echtpaar in Leusden. Dit echtpaar zou de draagmoeder minstens 5000 euro betaald hebben. B. houdt vol dat haar eigen echtgenoot de vader is. Ook bij hem is DNA afgenomen.

De kinderbescherming onderzoekt of de baby rechtmatig bij het echtpaar in Leusden terecht gekomen is. Als blijkt dat de spermadonor de vader is, kan deze de adoptieprocedure starten. An B. kan het ouderschap echter ook opeisen. Hoe het loopt als de echtgenoot van B. de vader is, is niet duidelijk. Het kindje kan in Nederland blijven, maar kan ook terugkeren naar haar biologische ouders.