HEUSDEN - Bij een ernstig ongeval op de A59 is woensdag aan het eind van de middag een auto met vier kinderen verongelukt. Een van de kinderen, een 7-jarig jongetje uit Den Bosch, overleed ter plaatse.

De bestuurder en drie andere kinderen, allen uit Den Bosch en in de leeftijd van 6 tot 8 jaar, zijn met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn allen buiten levensgevaar.

Bestelbusje

De botsing gebeurde aan het eind van de oprit Heusden in de rijrichting Den Bosch. Daar kwam een personenauto waar de kinderen in zaten in botsing met een bestelbusje. De kinderen waren op stap voor een verjaardagsfeestje. In een tweede auto zaten ook kinderen, voor hetzelfde feestje. Zij zijn ongedeerd gebleven.

De 26-jarige Vlijmenaar die het bestelbusje bestuurde, kwam er met lichte verwondingen af. Hij is volgens de politie erg overstuur. De politie kon woensdag aan het begin van de avond nog niet precies de toedracht van het ongeval vertellen. Een rijbaan is enkele uren afgesloten geweest.