STAPHORST - Onder luid gezang van 1500 basisschoolkinderen en een mannenkoor uit Overijssel is koningin Beatrix dinsdagmiddag gearriveerd in Staphorst. Daar begint zij met haar zesde provinciebezoek in de toernee ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Koningin Beatrix bezoekt in Staphorst het familiebedrijf Dulasta Metaalbewerking, volgens de provincie Overijssel een voorbeeld van moderne industrie en bedrijvigheid. Daarna rijdt de majesteit per bus naar Rouveen door de zogenaamde Streek, de lintbebouwing langs vaarten door het voormalige turfwingebied.

Rouveen

In Rouveen stapt de koningin in een rijtuig om de familie Knoll-Poolman te bezoeken. Deze familie heeft twee huizen gebouwd op de plek waar zij vroeger een agrarisch bedrijf hadden, zodat grootmoeder vlakbij kon blijven wonen. De koningin maakt een praatje met grootmoeder en drie kleinkinderen.

De koningin vertrekt even voor half drie per bus naar Zwolle. Burgemeester H. Meijer van die stad geeft onderweg uitleg over bedrijventerrein Hessenpoort, waar duurzaam wordt gebouwd en gewerkt. De vorstin arriveert rond half drie bij een van de op Hessenpoort gevestigde bedrijven.