CUIJK - De politie heeft maandagavond een einde gemaakt aan de gijzeling van een 34-jarige man uit Arnhem. In verband daarmee zijn vier verdachten opgepakt. Het slachtoffer is vanaf zondagmiddag vastgehouden in een woning in Cuijk. De politie weet nog niet waarom de man is gegijzeld. Een woordvoerster van de politie heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer was zondagmiddag vanuit zijn woonplaats naar Cuijk gereden. Enige tijd daarna kreeg zijn vriendin telefonisch te horen dat hij werd vastgehouden en pas zou worden vrijgelaten als er losgeld was betaald.

Arrestatieteam

De vrouw belde onmiddellijk de politie. Het slachtoffer is door een arrestatieteam ontzet toen hij met drie verdachten in een auto in Arnhem reed. Twee verdachten van 21 en 37 jaar komen uit Cuijk. De derde is een 39-jarige inwoner van Rotterdam. Bij de actie raakte niemand gewond.

Later is nog een vierde verdachte opgepakt, een 36-jarige man uit Cuijk. De politie heeft twee huizen in die Brabantse plaats doorzocht. In het belang van het onderzoek wil de politie verder niets zeggen.