Bij de betogingen die zaterdag in Chemnitz zijn gehouden, zijn achttien mensen gewond geraakt, onder wie drie politieagenten. Dit heeft de politie in de Oost-Duitse stad meegedeeld. Eerder sprak de politie van negen gewonden.

In de stad van bijna 250.000 inwoners hielden naar schatting achtduizend felle tegenstanders van migranten en migratie een betoging. Onder hen ook veel rechtsextremisten.

De betoging werd voorafgegaan door een grote demonstratie van zo'n drieduizend mensen gericht tegen extreemrechts en tegen rechtse populisten die vreemdelingenhaat aanwakkeren.

Er zijn circa veertig strafbare feiten gepleegd, inclusief mishandelingen en vernielingen. De politie van Chemnitz onderzoekt ook wie een groep sociaaldemocraten heeft aangevallen.

De groep hoorde bij Sören Bartol, plaatsvervangend fractievoorzitter van de SPD in het Duitse parlement. Bartol meldde dat zij op weg naar hun bus in Chemnitz door neo-nazi's zijn aangevallen.

​​​Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief.