DEN HAAG - Het ministerie van Volksgezondheid, de zorgverzekeraars en de huisartsen praten dinsdag verder om het conflict over de huisartsenzorg op te lossen. Het gesprek dat de partijen maandagochtend voerden, heeft geen oplossing gebracht.

De partijen zaten ruim vier uur aan tafel. De woordvoerder van minister Hoogervorst (Volksgezondheid) wilde na afloop geen mededelingen doen over het verloop van de onderhandelingen.

Tropenrooster

Volgens Vos hebben de partijen afgesproken dat alleen onderhandelingsvoorzitter E. Vogelaar naar buiten zal treden. Het overleg wordt dinsdag om half acht 's ochtends voortgezet. Ook maandag werd volgens een dergelijk tropenrooster gewerkt.

Zeggenschap

Al maanden hebben de huisartsen aan de ene kant en het ministerie en zorgverzekeraars aan de andere kant een ernstig conflict over een nieuw systeem van huisartsenzorg. Het ministerie wil die zorg moderniseren en de zorgverzekeraars een belangrijke rol geven als kostenbewaker. De huisartsen zijn bang dat ze te veel zeggenschap verliezen. Sinds enkele weken proberen de partijen een oplossing voor het conflict te vinden.