AMSTERDAM - Kamerlid Hilbrand Nawijn beraadt zich op zijn positie binnen de LPF. Dat zegt hij in reactie op de kritiek die hij onder meer van zijn partij krijgt over zijn samenwerking met de voorman van Vlaams Belang, Filip Dewinter. Zij lanceren maandagmiddag in het huis van de vermoorde politicus Pim Fortuyn een denktank. De LPF wil dat Nawijn niet gaat, omdat Fortuyn niet met Dewinter geassocieerd zou willen worden.

Nawijn noemt de kritiek van de LPF op zijn persoon 'onzorgvuldig'. "Ik wil daar niet al te veel woorden aan vuil maken, maar het bevreemdt me wel dat ze een bericht uitdoen zonder mij te contacteren; ik zal me beraden op mijn positie", zei hij in het Radio1-journaal. De politicus is niet van plan het bezoek aan Rotterdam te annuleren. "Die afspraak gaat gewoon door."

Het LPF-Kamerlid wil met Dewinter praten over zaken als het integratiebeleid en 'de nationale identiteit'. Het strenge Deense asielbeleid is volgens Nawijn een model dat ook in Nederland en België moet worden ingevoerd.