AMSTERDAM - Het treinverkeer van en naar Amsterdam is weer op gang gekomen. Het treinverkeer rondom en in de hoofdstad was zondagmiddag volledig gestremd in verband met een storing in de bediening van seinen en wissels op Amsterdam Centraal.

Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail rijden de treinen zondag de hele avond niet meer volgens het spoorboekje, maar is de vertraging wel afgenomen tot vijftien tot dertig minuten. "De vertraging is een gevolg van logistieke problemen. Zowel treinen als personeel moeten weer op de juiste plaatsen terechtkomen", aldus de zegsman. Maandag moeten alle problemen verholpen zijn.

Werkzaamheden

Bij Maarssen wordt een spoor buiten dienst gehouden in verband met de breuk in de bovenleiding. Omdat de juiste onderdelen nog niet ter plaatse zijn, zal de overlast ook hier nog de hele avond duren. Tussen Utrecht en Woerden zijn dit weekend werkzaamheden gepland, wat het op gang brengen van de dienstregeling bemoeilijkt.

De spoorwegbeheerder verzekerde dat de storing in de bediening van seinen en wissels niet door de hoge temperaturen komt. De storing zou door problemen met de hardware van de computers te maken hebben. Wel zei ProRail dat maandag wanneer er nog hogere temperaturen verwacht worden, een extra storingsdienst ingezet in actie komt om andere storingen te voorkomen.

Ter discussie

De reizigersorganisatie Rover is op zijn zachtst gezegd niet blij met de gebeurtenissen van zondag. "ProRail beweert dat het steeds beter gaat met het spoor, maar volgens ons gaat het slechter", aldus een woordvoerder. "Wanneer de directie van ProRail dat niet erkent, willen wij haar positie ter discussie stellen."