DEN HAAG - Strandgangers die zondag op weg zijn naar huis, lopen grote kans wederom in de file terecht te komen. Door een ernstig ongeval op de N59 tussen Oude Tonge en Den Bommel staat het verkeer compleet vast.

Ook op de alternatieve route via de A58 staat door een ongeval een lange rij auto's. De Utrechtsebaan in Den Haag is na een enstig ongeval weer vrij, aldus de ANWB.

Storingen

Badgasten die van de stranden van Zandvoort en Bloemendaal huiswaarts keren, hebben een vrije aftocht. De ANWB meldt daar geen vertraging. De treinen echter vanuit de badplaats rijden door de storingen in Amsterdam niet.

Wegens de sluiting van de A27 van Almere naar Amersfoort in verband met werkzaamheden staan er lange files op de alternatieve routes. De A28 van Zwolle naar Utrecht staat tussen knooppunt Hoevelaken en Soesterberg 5 kilometer en op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort staat tussen Eembrugge en Hoevelaken 9 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

De hele dag stonden er lange files richting de Nederlandse stranden. Richting de stranden in Bloemendaal en Zandvoort stonden files van 7 kilometer. Vanuit Rotterdam liep de file richting de Zuid-Hollandse stranden op tot 12 kilometer, in Zeeland stond het verkeer over een lengte van 7 kilometer stil.