BODO - Een Nederlandse bus met toeristen is zaterdag in het noorden van Noorwegen verongelukt. De bus met 41 mensen, allen Nederlanders, aan boord kantelde op de E6 ten zuidoosten van de kustplaats Bodo, bijna 850 kilometer ten noorden van Oslo.

Bij het ongeluk raakten vier mensen gewond, onder wie ook de reisleider, zo liet alarmcentrale SOS International zondag weten. De gewonden zijn met ambulances en een reddingshelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Bodo.

Maandag keren de toeristen per vliegtuig terug naar Nederland. De helft van het reisgezelschap komt maandagmorgen aan, de andere helft maandagmiddag. Twee gewonden blijven in Noorwegen, zij moeten nog in het ziekenhuis behandeld worden.

Het reisgezelschap was onderweg naar de Noordkaap. Na het ongeluk, dat zaterdag rond 18.00 uur plaatsvond, gaven alle passagiers aan terug naar huis te willen.

De ongedeerde passagiers verblijven in een hotel in het nabijgelegen plaatsje Saltland. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.