MEXICO-STAD - De Mexicaanse landarbeiders die enkele dagen lang negentien mensen gijzelden uit protest tegen de aanleg van een nieuwe internationale luchthaven, hebben alle negentien gijzelaars vrijgelaten.

Vrijgelaten

Gouverneur Montiel Rojas van de Mexicaanse deelstaat Mexico had zondag toegezegd dat hij twaalf betogers op borgtocht zou vrijlaten. De twaalf waren opgepakt omdat zij actie voerden tegen de aanleg van het vliegveld. Nadat zij op vrije voeten waren gesteld, lieten de boeren hun gijzelaars vrij.

"Een kwestie van uren"

De gijzeling had plaats in het dorpje San Salvador Atenco, op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Mexico-Stad nadat donderdag rellen waren uitgebroken tussen de politie en inwoners van het plaatsje. De dorpsbewoners betoogden tegen het voornemen van de regering om het land van de dorpelingen op te kopen, zodat daar een nieuwe luchthaven kan worden aangelegd. Bij de rellen zijn dertig mensen gewond geraakt. Montiel Rojas zei zondag "dat het een kwestie van uren is" voordat de rust in San Salvador Atenco is hersteld.