GILZE-RIJEN - Ook de tweede open dag van de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Gilze-Rijen wordt druk bezocht. Zaterdag hebben zeker 275.000 mensen het evenement op de vliegbasis bezocht, meldde een woordvoerder. Buiten de poorten hadden zich ook duizenden verzameld om te kijken naar de vele vliegtuigen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De woordvoerder van de Luchtmacht spreekt van een "absoluut record". In 2003 kwamen in totaal op beide dagen ruim 290.000 mensen op het evenement af. Met de 100.000 bezoekers van vrijdag komt de teller in 2005 op de 375.000 te staan.


Foto: Ernst Mulder

Een verklaring voor de overgrote belangstelling voor de dagen heeft de woordvoerder niet, al denkt hij dat het prachtige weer een belangrijke rol heeft gespeeld.


Foto: Marijke Klop-Pijlman

Een Lancaster-bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog zorgde zaterdagmiddag voor veel oh's en aah's bij het publiek. En ook de spreekstalmeester van de basis was onder de indruk. "Luister eens naar die prachtige motoren, wat een schitterend geluid", klonk het meerdere malen door de speakers op het terrein.

Volgens de woordvoerder verliep het evenement vrijwel zonder incidenten. De GGD moest een aantal keren in actie komen om mensen te verzorgen die het te warm kregen. Op het immense defensieterrein was nauwelijks schaduw.


Foto: Jessie Driezes

Rond de toegangswegen naar de vliegbasis was het druk. Op de A58 stond bijna de gehele dag een korte file maar de grote mensenstroom zorgde niet voor grote problemen op de weg.