Wegens een technische storing is het plaatsen van nieuwe berichten voor de redactie van NU.nl momenteel beperkt mogelijk. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de berichtgeving.

Op dit moment lijkt ons systeem weer stabiel. Dit liveblog is daarom gesloten. Bedankt voor je aandacht!
vrijdag 24 augustus om 18:05
Sport: Ten Hag merkt dat Ajax in aanloop naar Emmen steeds meer een team wordt

Ajax-trainer Erik ten Hag is in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Emmen vol lof over zijn ploeg. De Oldenzaler merkte na het Champions League-duel met Dinamo Kiev dat de Amsterdammers steeds meer een team vormen.

"Ik denk dat deze spelers tot heel veel in staat zijn", zegt Ten Hag vrijdag op de website van Ajax. "Het wordt steeds meer een team waardoor we tot grote hoogte kunnen stijgen." (NU.nl)
vrijdag 24 augustus om 17:59
Sport: Lange rechte stukken op Spa gaan voor Verstappen 'beetje beter dan verwacht'

Max Verstappen is vooral tevreden met de snelheid van Red Bull Racing op de lange rechte stukken. In de eerste twee vrije trainingen zette de Limburger vrijdag de tweede en vierde tijd neer.

"Na de eerste training is er nog moeilijk iets zinnigs te zeggen, want niemand gaat dan tot het uiterste. De tweede training geeft al een betere indicatie", zegt Verstappen op Circuit Spa Francorchamps. "We staan waar we verwacht hadden te staan. Misschien zelfs een beetje beter dan verwacht." (NU.nl)
vrijdag 24 augustus om 17:56
BuitenlandTien Nederlanders geëvacueerd uit hotel in Egypte na overlijden Brits stel

Reisorganisatie Thomas Cook heeft ruim driehonderd toeristen geëvacueerd uit een hotel in de Egyptische plaats Hurghada. Onder de vakantiegangers zijn ook tien Nederlanders.

Eerder deze week is in het Steigenbergerhotel een Brits stel overleden, dat op vakantie was met hun familie. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Thomas Cook neemt de maatregel omdat de dokter van het hotel in de dagen voor het overlijden van het stel meer meldingen van zieken heeft ontvangen dan normaal. “Daardoor zijn er twijfels ontstaan over de veiligheid in het hotel”, aldus een woordvoerder van de reisorganisatie. (NU.nl)
vrijdag 24 augustus om 17:54
Sport: Palestijnse voetbalbaas voor jaar geschorst wegens opruiende uitlatingen

De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft de Palestijnse bondsvoorzitter Jibril Rajoub voor een jaar geschorst. Hij moet ook een boete betalen van 20.000 Zwitserse francs (17.500 euro) voor zijn opruiende uitlatingen.

Rajoub had begin juni opgeroepen om shirts en foto's van Lionel Messi te verbranden, als teken van protest tegen de oefeninterland die Argentinië in de aanloop naar het WK in Jeruzalem zou spelen tegen Israël. De oproep werd hier en daar opgevolgd en leidde tot een politiek conflict. (ANP/NU.nl)
vrijdag 24 augustus om 17:52
Economie: Koper en verkoper kunnen elkaar beoordelen op Marktplaats

Marktplaats experimenteert met een systeem waarbij kopers en verkopers elkaar kunnen beoordelen. Dat blijkt uit een mededeling op de site.
Als er een succesvolle transactie is geweest, kunnen beide partijen elkaar sterren toekennen. In het profiel van de gebruiker komt vervolgens de gemiddelde waardering te staan.

Het wordt niet verplicht om de andere partij te beoordelen, maar Marktplaats moedigt het wel aan. Achteraf wijzigen van een beoordeling is niet mogelijk.
vrijdag 24 augustus om 17:49
Entertainment: Platenmaatschappij Sony erkent bestaan neppe Michael Jackson-liedjes

Uitgever Sony Music heeft toegegeven dat sommige nummers op het postuum verschenen album Michael van Michael Jackson uit 2010 niet door de zanger zijn ingezongen. Dat schrijft het Amerikaanse muziekmagazine Vibe op basis van juridische documenten. De singles Monster, Keep Your Head Up en Breaking News zouden door een imitator zijn opgenomen. (BuZZe)
vrijdag 24 augustus om 17:47
Buitenland: Senator John McCain staakt behandeling hersentumor

De Amerikaanse senator John McCain van Arizona heeft besloten zich niet langer medisch te laten behandelen. Dat heeft zijn familie vrijdag bekendgemaakt.

De 81-jarige Republikeinse politicus, die geregeld stevige kritiek had op president Donald Trump en met de Democraten mee stemde, is al geruime tijd ernstig ziek. Hij heeft een agressieve hersentumor en hij wist al dat de prognose slecht was. (ANP)