DEN HAAG - Politie en justitie hebben een internationale bende vervalsers aangehouden. De verdachten zouden grote hoeveelheden valse eurobiljetten, ter waarde van ongeveer een half miljoen euro, en valse identiteitspapieren van diverse nationaliteiten vanuit Bulgarije hebben geïmporteerd. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De spullen werden in Bulgarije gefabriceerd, naar Nederland getransporteerd en hier in omloop gebracht. Op 7 juni werden in Den Haag in acht woningen invallen gedaan en daarbij werden dertien verdachten aangehouden.

Tijdens de doorzoekingen zijn ongeveer duizend valse blanco paspoorten aangetroffen. Van de verdachten, variërend in leeftijd van 44 tot 51 jaar, zitten er nu nog negen in voorlopige hechtenis, aldus het OM.

Op 14 juni werden ook mensen aangehouden. Ditmaal werden in vijf panden in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel invallen gedaan, zo liet het OM weten. "Hierbij werden vijf mensen aangehouden, die verdacht worden van het grootschalig handelen in en het uitgeven van vals geld. Deze verdachten variëren in leeftijd van 25 tot 44 jaar", aldus een woordvoerder.