SIEM REAP - Een vijfde man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de gijzeling donderdag in een school in het Cambodjaanse Siem Reap, is vrijdag aangehouden. Dat meldde de politie. Bij de gijzeling kwam een 2-jarig Canadees jongetje om het leven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 29-jarige beveiligingsmedewerker wordt door de politie gezien als het mogelijk brein achter de gijzeling. De man, die niet actief bij de gijzeling was betrokken, heeft de beschuldigingen ontkend.

Na verhoor van de vier gijzelnemers vermoedt de Cambodjaanse politie dat de gijzeling een wraakactie was. De 23-jarige vermeende leider van het viertal wilde de twee kinderen van zijn voormalige Zuid-Koreaanse werkgever om het leven brengen, omdat zijn baas hem een keer geslagen zou hebben.

De vier Cambodjanen drongen donderdag de internationale school in Siem Reap binnen, maar konden de Zuid-Koreaanse kinderen niet vinden. Tijdens de zoektocht omsingelde de politie het schoolgebouw. Het viertal gijzelde vervolgens twee schoolklassen.

De gijzelnemers schoten het Canadese jongetje door het hoofd, volgens Canadese media omdat hij hard huilde. De politie beëindigde de gijzeling zonder dat er verder slachtoffers vielen.

Toen de politie het viertal afvoerde, werden zij bijna gelyncht door een woedende menigte, die zich buiten het schoolgebouw had verzameld. Volgens een ooggetuige zou de menigte de mannen hebben gedood als de politie niet had ingegrepen. Eén van de gijzelnemers moest volgens de politie worden opgenomen in het ziekenhuis.