WILLEMSTAD - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima lossen hun belofte aan de Nederlandse Antillen en Aruba in. Ze arriveren zondag op Curaçao voor een rondreis van tien dagen langs de Antilliaanse eilanden en Aruba.

In mei kwam het paar voor een kennismakingsbezoek naar de Antillen maar op de eerste dag werd het bezoek wegens de moord op Pim Fortuyn afgebroken. Het paar besloot direct naar Nederland terug te keren, maar beloofde de teleurgestelde bevolking nog dit jaar terug te komen.

Volgorde

Aan het programma is weinig veranderd. Slechts de volgorde waarin de eilanden worden aangedaan is wat aangepast. De reis begint op Curaçao en eindigt op Aruba. Op Curaçao is nog weinig te merken van het bezoek. Een advertentie in de krant voor de huwelijksvlag van Willem-Alexander en Máxima is het enige teken dat het paar in aantocht is.

De Antillen gelden als zeer koningsgezind. Bij het bezoek in mei was vooraf ook weinig van opwinding te merken, toch waren er op de eerste ochtend veel mensen naar het paleis van de gouverneur gekomen om het paar toe te zwaaien.